неділю, 2 квітня 2017 р.

Тиждень дитячого читання

     

     
    Традиційно у березні в бібліотеці стартував Тиждень дитячого читання, який традиційно пов’язаний з її величністю Книгою. Це свято тих, хто пише книги, і тих, хто їх читає.  Це свято бібліотеки і читачів, письменників і видавців. До уваги дітей-читачів в бібліотеці оформлена книжкова виставка «Українські книги – ювіляри 2017 року», на якій представлені твори, які в цьому році святкують свій ювілей.
   «Її величність — книга» свято, яке учні 4А (Ведучі-Іванюк Анастасія, Цимбалюк Віталіна, Луць Аліна, Колеснік Вікторія; дівчинка Марійка-Молоток Діана, хлопчик Нечитайло-Тихонюк Олександр, Чарівниця-Качоровська Єлизавета, Дівчинка-Казка, Дівчинка-Хмара) провели для учнів 2-Б і 3 класів, під час якого ознайомили учнів з різноманітністю книг: словниками, енциклопедіями, художньою літературою; розширили знання учнів про книги і їх призначення; вміння користуватися книгами, вдосконалювати навички читання; виховувати читацькі інтереси та бажання читати.



     Кожна книжка – це друг, що веде нас у дивовижний і чудовий світ, знайомить із прекрасними людьми.  Учні 1-х класів завітали до Казкової  країни мудрої книги, на яке їх запросили Фея Мудрості-Шепелєва Даша і Фея Знань-Охрімець Євгенія, Незнайко-Дудар Анатолій, Попелюшка-Вознюк Аліна, Карлсон-Книш Максим (учні 6-Б класу). 




       Книгу у нас шанують усі. Вона була й залишається вірним супутником людини. Книга дасть слушну пораду, розповість про незвичайні пригоди і подорожі, це –наш добрий друг і порадник, про все розповіли для учнів 2А класу учні 6А (Довідник-Лелях Катерина, Словник-Соціховська Марина, Художня книжка-Тишкевич Віка, Енциклопедія-Ящук Аліна, Підручник-Момотюк Катерина, Королева Книг-Собчук Олександра, Книга-Мельник Максим, Дівчинка-Сложинська Марія, Мудрець-Присяжнюк Ілля, Читайлик-Севрук Максим, Учні-Оніщук Максим, Слободенюк Даніїл, Книжковий лікар-Гаврас Марія.



      Учням 4-Б-5-х класів бібліотекар і учениці 5-Б класу Кищук Тетяна та Анталик Катерина запропонували пограти у гру «Чарівна паличка», де діти відгадували загадки та прислів’я про книгу, а на завершення свята «Книга вчить, як на світі жить» усі присутні підходили до мікрофона і висловлювали свої думки, закінчуючи речення  «Я читаю книжки, бо…».




   Дев’ятикласники полинули у чудовий світ літературного вечора "Любові всевишній присвячується...» (ведучі-Шестопал Тетяна, Плахов Максим, учасники заходу- Кушнір Микола, Свердлюк Анастасія, Сєвєрін Олександра), у якому поезія Івана Франка, Лесі Українки, Володимира Сосюри, Ліни Костенко і музика сплели нев'янучий вінок любові.   


      Учні 7-8-х класів змагались у Інтелект шоу «Розумники і кмітливчики»,


 а учні 10-11-х класів (Шевчук Дмитро, Книш Маргарита, Волколуп Дмитро, Мельник Світлана, Юганов Андрій, Петрук Людмила, Солодкова Анастасія, Шевчук Віолетта, Маркова Діана) відвідали захід у міській бібліотеці №2, присвячений видатній поетесі, лауреатці найпрестижніших премій, авторці прекрасних і вічних книг, мужній і непростій жінці – Ліні Костенко.  Діти збагатилися духовним задоволенням від гарного слова. Це була розмова сердець та обмін улюбленими Ліниними поезіями й настроями. 



     Також протягом Тижня у шкільній бібліотеці працювала книжкова лікарня «Вчись і ти книгу берегти».
     Усі проведені заходи сприяли залученню учнів до невичерпних джерел знань, розвитку творчості та пізнавальної діяльності, вихованню освічених громадян нашої держави.


Шкільна бібліотека завжди чекає на вас, дорогі друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар