понеділок, 20 листопада 2017 р.

«Будьмо гідними пам'яті наших Героїв!»





  • Указом Президента України від 13.11.2014 № 872/2014 21 листопада визнано Днем  Гідності та Свободи. Мета запровадження пам’ятної дати — це утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року (Свято Свободи)  та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності) постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
  • Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб - прекрасну країну - Україну!









Всесвітній день дитини





  • 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Це свято було засновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1954 році як день світового братерства і взаєморозуміння дітей і присвячений діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
  • 20 листопада знаменує день, в який Асамблея прийняла у 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році - Конвенцію про права дитини.

Міжнаро́дний день толера́нтності




  • Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО.  Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
  • Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй.